!!
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

belka studies

Modern specializations 

Animal Science/ ZOOTECHNICS

First grade studies Undergraduate (3,5 years, obtained degree: engineer)

Specializations: • Agro-consulting • Hippology • Animal husbandry • Evaluation and the use of animal products

Second grade studies Postgraduate (1,5 year, obtained degree: master)

Specializations: • Agro-consulting• Hippology • Animal husbandry • Evaluation and the use of animal products • Therapeutic and hobbyitiscs use of animal 

BIOENGINEERING OF FOOD PRODUCTION

 First grade studies Undergraduate (3,5 years, obtained degree: engineer)

 Specializations: • Bioengineering of food production of plant origin • Bioengineering of food production of animal origin

Second grade studies Postgraduate (1,5 year, obtained degree: master) 

• Bioengineering of food production 

Meat Processing and Production Manager

(3,5 years, obtained degree: engineer)

 

belka education

Excellent professional staff

belka laboratories

Perfectly equipped laboratories

 

 

 

 

Ogłoszenia

belka news

 DSC 0684 Kopia

 

W dniu 9 maja 2019 roku odbyła się uroczystość z okazji 50-lecia Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach. Impreza została zorganizowana pod patronatem JM Rektor prof. dr hab. Tamary Zacharuk oraz Dziekan Wydziału Przyrodniczego Prof. dr hab. Janiny Skrzyczyńskiej na Wydziale Przyrodniczym pod hasłem przewodnim: " Środowisko - Żywność - Zdrowie". Wiodącą częścią Imprezy były wykłady jubileuszowe z okazji 50-lecia Uniwersytetu przeprowadzone przez pracowników Wydziału Przyrodniczego oraz zaproszonych gości. Na tej uroczystości gościliśmy firmy z regionu środkowo-wschodniej Polski, które prezentowały także swoje regionalne produkty.

 

Tematyka wykładów była bardzo ciekawa:

1. Zachowanie różnorodności biologicznej  - wyzwanie współczesności - Prof. dr hab. M. Żabka

2. Dary Natury - Ziołowy Zakątek Korycina - gość honotowy- Mirosław Angielczyk

3. Chleb pracą nabyty bywa smaczny i syty - Prof. uczelni K. Pakuła

4. Wystąpienie  Pana W. Radzikowskiego prezesa Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego   

5. Jajo - fakty i mity - Prof. uczelni B. Biesiada-Drzazga

6. Wywiad z Grzegorzem Maryniowskim prezesem firmy BIO-GRIM z Wojciechowa producentem sokó ekologicznych

7. Przeszczep darem życia - mgr Z. Borkowska

Ponadto w uroczystości wzięli udział zaproszeni goście oraz producenci z firm - m.in.: SM Siedlce, ZM Mościbrody, SM Spomlek w Radzyniu Podl., BIO GRIM z Wojciechowa, Drosed SA, Na Szerokim - Wiesław Kalicki, Miodolandia, Piekarnia Ratuszowa.

 

Całość prowadzili nasi moderatorzy: dr inż. Agnieszka Ginter i dr inż. Krystian Tarczyński za co im należą się słowa podziękowania.

Na koniec można było degustować oraz kupić produkty tradycyjne a na finał był TORT URODZINOWY z okazji 50 lat.

R. Niedziółka

 

Forogaleria: